Izrael szebbik arca

A hírekben Izrael nagyon egyoldalúan szerepel - a konfliktus eltakarja a szebbik arcát. Ezt szeretném apránként bemutatni...

Friss topikok

Maccabiah - מכביה

2009.07.13. 23:00 Amichay

Tizennyolcadik alkalommal van zsidó Olimpia Izraelben. 18 a gimátriában azt jelenti, hogy él.   A Maccabiah hivatalos honlapja.

5300 sportoló a világ 64 államából, és 2000 izraeli sportoló - a mai megnyitó ünnnepségen negyvenezer néző előtt volt a nagy reprezentativ felvonulás.

Hogy mire jó ez a felhajtás? 

Az izraeli szállodásoknak biztos nagyon jó, hiszen válság ide vagy oda, a zsidó sportolók legtöbbje családostul jött el a "nagy eseményre"...

Igaz, ebben a speciális sporteseményben a sport kevésbé hangsúlyos, de valljuk meg, a "nagy"  olimpia sem csupán sport... ott a politika teng túl, itt a hormonok... ez olyan találkozó, ahová a zsidó családok nagy örömmel küldik a csemetét, hátha összejön egy helyes zsidó lánnyal, vagy fiúval... bizony, ez leginkább arról szól, hogy ismerjük meg egymást gyerekek, házasodjunk, szép az élet!

Az eseményről, ha nem is legpontosabb információval de egy magyar honlap is írt.

A magyar Maccabi honlapja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelhayafa.blog.hu/api/trackback/id/tr511245049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása